Такмичење у писању текстова "Упознај Српску"

Заједница Викимедије Републике Српске од данас до 8. августа организује такмичење у писању текстова на Википедији на српском језику које носи симболични назив „Упознај Српску“. Прва награда је лаптоп, друга таблет, а трећа енциклопедија „Илустрована историја Срба“.

Упознај Српску
Упознај Српску

Такмичење је тематски одређено и усмјерено ка креирању садржаја везаних за Републику Српску на једном од највећих и најпосјећенијих сајтова данашњице – Википедији, саопштено је из Заједница Викимедије Републике Српске.

У саопштењу се напомиње да на интернету постоји веома мало садржаја о Републици Српској.

„Према прелиминарним истраживањима, на српској Википедији постоји мање од 7.000 чланака у којима су обрађени садржаји који се тичу Републике Српске. Основни циљ овог пројекта је повећање броја квалитетних чланака на Википедији о Републици Српској и истовремена популаризација и представљање исте у правом, позитивном свјетлу на глобалном нивоу“, истиче се у саопштењу.

Такмичење је отворено за сваког регистрованог корисника. Да би настали текстови учествовали у такмичењу, потребно је да буду написани у складу са Википедијиним правилима и смјерницама, енциклопедијским стилом. Креирани садржаји ће се наћи пред стручним жиријем који ће оцијенити текстове и одабрати три најквалитетнија.

У оквиру пројектних активности биће одржан један уређивачки маратон у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево и једна фото-тура, наводи се у саопштењу. Пројекат се реализује у организацији Викимедијине Заједнице Републике Српске, а под покровитељством Викимедијине фондације/Wikimedia Foundation.

извор: Независне новине

Добро дошли на фејсбук страницу Краткословље!

Наше објаве можете пратити и на интернет страници Расен, као и на фејсбук страницама КраткословљеСатирање и Свет палиндрома.

ПОДЕЛИТЕ ОВУ ОБЈАВУ СА ПРИЈАТЕЉИМА

Прикажи коментаре: или

Нема коментара:

Постави коментар