Косово избачено са плаката


Протест Адама Пуслојића упућен челницима поетске смотре у Румунији уродио плодом. Поред имена песника Љуљзима Тафе сада стоји да долази из Албаније

Адам Пуслојић
Адам Пуслојић Фото П. Митић (Новости)
После протеста песника Адама Пуслојића, који је одбио да учествује на Међународном фестивалу поезије "Михај Еминеску" у Крајови, хитно је из списка земаља учесница избачено тзв. Косово. На новом плакату, који су организатори јуче поделили, поред имена песника Љуљзима Тафе као одредница државе стоји Албанија.

- Коначно су исправљени званични постер, програм и најава фестивала! Битка је у последњем часу уродила плодом, па су се организатори досетили да Уједињене нације и Румунија не призају Косово као земљу. У сваком случају, добро је - казао је Пуслојић.

На песничкој смотри, која се одржава од 16. до 21. септембра, најављено је гостовање четрдесет песника из двадесетак земаља света, а из Србије чак петорица поета - Славко Алмажан, Милутин Ђуричковић, Јеремија Лазаревић, Радомир Андрић и Адам Пуслојић.

Јл. Бањанин

Извор: Новости

Добро дошли на фејсбук страницу Краткословље!

Наше објаве можете пратити и на интернет страници Расен, као и на фејсбук страницама КраткословљеСатирање и Свет палиндрома.

ПОДЕЛИТЕ ОВУ ОБЈАВУ СА ПРИЈАТЕЉИМА

Прикажи коментаре: или

Нема коментара:

Постави коментар