Услови коришћења и правила о приватности


УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА И ПРАВИЛА О ПРИВАТНОСТИ
Основне информације о правним условима коришћења података са интернет странице Краткословље.
Основне информације о правним условима коришћења података са интернет странице Краткословље.
Коришћењем података са интернет странице Краткословље, потврђујете да прихватате услове које сте претходно прочитали, односно да сте сагласни са доле наведеним правилима.
Уколико се не слажете са овде наведеним правилима, молимо Вас да не користите податке са интернет странице Краткословље .
Није дозвољено коришћење садржаја странице, као и осталих делова у незаконите сврхе, нити за промовисање истих.
Коришћење говора мржње, ружних речи, вређање и дискриминација на било којој другој основи сматра се кршењем правила и услова коришћења интернет странице.
Сви посетиоци имају право да бесплатно (осим ако није другачије наведено) користе сервисе интернет странице Краткословље , уколико не крше услове коришћења.
Интернет страница Краткословље линкује садржај преузет из других интернет извора уз уредно навођење извора. Интернет страница Краткословље нема ауторска права над преузетим и линкованим садржајима и није одговорна за њихову садржину, иако се делови текстова могу прочитати и на интернет страници Краткословље
Интернет страница Краткословље није одговорна за садржаје других интернет страница, чак иако сте на неку од њих упућени линком са интернет странице Краткословље .
Уколико сматрате да је интернет страница Краткословље повредила Ваша ауторска права линковањем и објављивањем дела Вашег садржаја, молимо Вас да нас контактирате како бисмо исправили спорно.
Садржај који се налази на интернет страници Краткословље је јаван и, уколико је реч о ауторским текстовима, уредно потписан од стране аутора и сарадника странице. Ауторски текстови су у власништву интернет странице Краткословље и требало би да су тачни и јавности су понуђени у најбољој намери. Интернет страница Краткословље има неотуђиво право да по сопственом нахођењу мења ауторске садржаје који су у њеном власништву.
Уколико је садржај који се налази на интернет страници Краткословље преузет из других медија, он је уредно линкован, чиме су читаоци странице упућени на извор садржаја. Интернет страница Краткословље не преузима одговорност за преузети садржај, а за сва спорна питања можете се обратити ауторима текстова медија са којих је садржај преузет и уредно линкован.
Садржај објављен на интернет страници Краткословље може бити застарео и као корисник сервиса имате обавезу да проверите тачност навода који се помињу у садржају.
Уколико преузимате информације за објављивање на другом медију обавезни сте да интернет страницу Краткословље наведете линком као извор.
Интернет страница Краткословље не сноси одговорност за истинитост и квалитет садржаја рекламних порука, огласа, као и видео садржаја који су линковани на адресе другачије од адреса у склопу странице.
Истовремено, интернет страница Краткословље не сноси одговорност за евентуалну неистинитост навода аутора који нису аутори или сарадници интернет странице Краткословље.
Чланци на овом веб месту могу да садрже угнежђени садржај (нпр. видео снимке, слике, чланке, итд). Угнежђени садржај са других веб места се понаша на потпуно исти начин као да је ваш посетилац посетио друго веб место.
Та веб места могу да прикупе податке о вама, користе колачиће, угнезде додатно праћење од стране треће стране и надгледају вашу интеракцију са тим угнежђеним садржајем, укључујући праћење ваше интеракције са угнежђеним садржајем уколико имате налог и пријављени сте на то веб место.
Садржаји до којих се долази путем линкова и налазе се на другим интернет страницама су ван јурисдикције интернет странице Краткословље , без обзира што су у питању ауторски прикази или наводи власника садржаја.
Интернет страница Краткословље нема обавезу безусловног линковања неког Интернет садрзаја
Ниједан видео снимак који се може видети на интернет страници Краткословље није хостован на нашем серверу. Сви видео снимци се хостују на медијима попут YouTube, Google, Vimeo и других…  Самим тим страница Краткословље није одговорна за легалност истих и кршење ауторских права. Уколико има снимака за које сматрате да крше ауторска права молимо вас да се обратите сајтовима на којима се ти снимци хостују и пријавите их како би исти били уклоњени. То ће проузроковати и уклањање са интернет странице Краткословље . Сваки неприкладан видео снимак можете пријавити и на интернет страници Краткословље и након провере он ће бити уклоњен из базе наше странице.
Слажете се и разумете да сте Ви одговорни за очување поверљивости лозинки које су у вези са било којим налогом који користите да бисте приступили услугама. У складу са тим, слажете се да ћете једино ви бити одговорни интернет страници Краткословље за све активности на вашем налогу.
Ако приметите било какво неовлашћено коришћење ваше лозинке или налога, слажете се да ћете одмах обавестити https://kratkoslovlje.blogspot.rs
Страница Краткословље користи могућности Google Аналитике како би обеззбедила учинковитост у читаности њеног садржаја. О условима под којим се информације прикупљају можете прочитати на линкованој страници Google Аналитике.
Када посетиоци оставе коментаре на нашем веб месту, скупљамо податке приказане у обрасцу за коментаре као и IP адресу посетиоца и ниску user agent његовог прегледача веба за помоћ у откривању непожељног. Анонимизована ниска направљена од ваше адресе е-поште (такође названа и хеш) може бити достављена услузи Граватар да би се видело да ли је користите. Политика приватности услуге Граватар је доступна овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша слика профила је видљива јавности у смислу вашег коментара.
Уколико оставите коментар на нашем веб месту, можете се изузети од снимања свог имена, адресе е-поште и веб места у колачићима. Они су због ваше удобности тако да не морате да поново попуњавате своје детаље када оставите други коментар. Ови колачићи трају годину дана.
Коментар и његови мета подаци се чувају неограничено. Ово је зато да бисмо препознали и аутоматски одобрили све коментаре које уследе умести да их држимо у реду за преглед.
Коментари посетиоца могу да буду проверени кроз услугу аутоматског препознавања непожељних.
За кориснике који се региструју на наше веб вести, такође чувамо личне информације које доставе у свом корисничком профилу. Сви корисници могу да виде, уреде или обришу своје личне податке било када (изузев што не могу да промене своје корисничко име). Управници веб места такође могу да виде и уреде те информације.
Корисници који одлуче да постану чланови странице Краткословље сагласни су да доставе следеће личне податке: име, и адресу е-поште; у подешавању свог личног налога одређују своје корисничко име и лозинку, а могу да подесе и слику и/или аватар.
Уколико имате налог и пријавите се на ово веб место, поставићемо привремени колачић за одређивање да ли ваш прегледач веба прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се након вашег затварања прегледача веба.
Када се пријавите, такође ћемо поставити неколико колачића да бисмо сачували ваше информације пријављивања и ваше изборе приказа екрана. Колачићи пријављивања трају два дана, а колачићи могућности екрана трају годину дана. Уколико изаберете „Запамти ме“, ваша пријава ће трајати две седмице. Уколико се одјавите са свог налога, колачићи пријављивања биће уклоњени.
Када уредите или објавите чланак, додатни колачић ће бити сачуван у вашем прегледачу веба. Овај колачић не укључује личне податке и само одређује ID чланка који уређујете. Истиче након једног дана.
Уколико отпремате слике на веб место, требало би да избегавате отпремање слика са угнежђеним подацима локације (EXIF GPS). Посетиоци веб места могу да преузму и извуку податке о локацији са слика са веб места.
Уколико имате налог на овом веб месту, или сте оставили коментаре, можете да захтевате да примите датотеку са извезеним личним подацима које држимо о вама укључујући било које податке које сте нам доставили. Такође можете да захтевате да обришемо било које личне податке које држимо о вама. То не укључује било које податке које смо обавезни да држимо због административних, правних или безбедоносних разлога.
Уредници интернет странице Краткословље поштују приватност корисника ове странице. Ипак, треба да знате да ако се од нас на основу Закона, од стране надлежног суда или захтевом од стране других надлежних органа за спровођење Закона буде захтевало да откријемо личне податке, ми можемо то да учинимо.
Поред тога, уколико користите линкове за сајтове трећих страна који нису под контролом интернет странице Краткословље препоручујемо да проверите посебна саопштења о приватности за те сајтове, пре него што дате било какав лични идентификациони податак. Не можете претпоставити да наша политика о приватности покрива те друге сајтове.
Интернет страница Краткословље пружа информације корисницима у доброј намери. Ви се изричито слажете да је коришћење информација интернет странице Краткословље искључиво на Ваш ризик и да се интернет страница Краткословље не може сматрати одговорним за било какву директну или индиректну штету насталу коришћењем ових информација.
Мада покушавамо да одржавамо информације и све остале услуге на овом сајту исправним, безбедним и што је могуће тачнијим, интернет страница Краткословље може да садржи застареле информације, грешке или пропусте за које ми не признајемо никакву, ни делимичну ни потпуну законску одговорност. Материјал и садржаји постављени на овој страници су обезбеђени без било какве гаранције.
Интернет страница Краткословље задржава право промене садржаја без претходне најаве, укључујући и промену ове стране.
За сваки спор који настане поводом коришћења ове интернет странице или тумачења одредби Услова коришћења примењиваће се закони Републике Србије и биће надлежни одговарајући судови на територији Републике Србије.


Детаљне информације о условима коришћења садржаја можете погледати у оквиру лиценце Ауторство – Делити под истим условима 3.0 Србија (CC BY-SA 3.0 RS).

КОРИШЋЕЊЕМ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦЕ https://kratkoslovlje.blogspot.rs СМАТРАМО ДА СТЕ У ПОТПУНОСТИ УПОЗНАТИ СА ГОРЕ НАВАДЕНИМ УСЛОВИМА КОРИШЋЕЊА

Правила о приватности

Добављачи треће стране, укључујући Google, употребљавају колачиће за послуживање огласа на темељу претходних посета корисника нашој интернет-локацији.
Помоћу оглашавачких колачића Google и његови партнери послужују огласе корисницима на темељу њихових посета нашој интернет-локацији.
Корисници се могу искључити из прилагођеног оглашавања у поставкама огласа. а корисници такође могу да искључе употребу колачића за прилагођено оглашавање добављача трећих страна на страници www.aboutads.info

Уредништво интернет странице Краткословље

ПОДЕЛИТЕ ОВУ ОБЈАВУ СА ПРИЈАТЕЉИМА

Нема коментара: