Шта је потребно дами - Марк Твен

Шта је потребно дами - Марк Твен

"Господине Твен", цвркутала је лепотица, "шта је потребно једној дами да би добила симпатије оног кога воли?"

Марк Твен се замислио а затим одговорио:

- Чврст карактер и чистота срца, један је поен за жену. Ако је лепа, то је нула. Али ставимо нулу иза оне јединице. Сада вреди 10 поена. Ако је имућна, такође је нула. Али допишимо је иза десетице. Сада вреди сто поена. Образовање, исто је нула. Али сада вреди 1000. Ако је добра љубавница, опет пишемо само нулу. Али сада је то 10.000!!! И тако, вредност расте. Али, драга моја, ако све има, а нема оно један - остају само нуле.

...

Марк Твен (енгл. Mark Twain, 1835 1910) био је амерички књижевник. У опсежном животном делу остварио је широку лествицу осећаја и мисли, од пуне животне радости до потпуног безнађа-

Твенов рад инспирисан је неконвенционалним Западом, а популарност његових дела означила је крај доминације, у америчкој литератури, писаца из Нове Енглеске. Каснији славни амерички писци Ернест Хемингвеј и Вилијам Фокнер позивали су се на Твена као на своју инспирацију. У последњим годинама свог живота Твен је писао мање, али је често јавно говорио о многим темама. Остао је запамћен и по оделима с белим цртама која је увек носио у јавним наступима. Примио је почасни докторат Оксфордског универзитета 1907. године.

Занимљиво је поменути како је Твен био и један од ретких пријатеља Николе Тесле.


Добро дошли на фејсбук страницу Краткословље!

Наше објаве можете пратити и на интернет страници Расен, као и на фејсбук страницама КраткословљеСатирање и Свет палиндрома.

ПОДЕЛИТЕ ОВУ ОБЈАВУ СА ПРИЈАТЕЉИМА

Нема коментара:

Постави коментар